fbpx
Warning: file_get_contents(https://codeengineers.com/portaletematyczne_linki.php?skad=stylowybyt.pl%2Fnl%2Fpeeling-enzymatyczny-z-pomoca-naskorkowi%2F&data=2018-02-12&tytul=Peeling enzymatyczny – z pomocą naskórkowi): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /wp-content/themes/greatmag/header.php on line 24
Loading...
PORADYSTYL

Peeling enzymatyczny – z pomocą naskórkowi

Peelingi do twarzy zawierają w sobie enzymy roślinne, mające na celu złuszczać martwy naskórek, wygładzać skórę i odżywiać ją. Pośród produktów kosmetycznych znajdujemy różne ich rodzaje. Interesujący jest peeling enzymatyczny, na który mogą sobie pozwolić osoby zmagające się z cerą naczynkową.

Peeling enzymatyczny działa na takiej samej zasadzie, jak każdego rodzaju inny peeling. Jest jednak zdecydowanie łagodniejszy, bo nie zawiera w sobie drobinek ostro trących skórę. Cienka skóra naczynkowa mimo wszystko wymaga złuszczania i również odżywienia, poza tym pielęgnacji chroniącej ją przed czynnikami zewnętrznymi, jak i zapobiegającej rozwojowi schorzeń skórnych.

Peeling enzymatyczny złuszcza naskórek, rozpuszczając połączenia pomiędzy komórkami warstwy rogowej, które występują w naskórku. Złuszczające działanie jest możliwe dzięki zawartości papainy i bromelainy – enzymów roślinnych. Można liczyć na wygładzoną skórę, ale i lepszy jej koloryt. Ponadto peeling enzymatyczny jest wygodny w zastosowaniu, bo swoją postacią przypomina maseczki do twarzy. Poza tym można liczyć na otwarcie się porów, dzięki czemu substancje aktywne z kosmetyków lepiej się wchłaniają i efektywniej działają względem skóry.

Pośród peelingów enzymatycznych znajdujemy nie tylko te, które nadają się do cery naczynkowej. Z powodzeniem znajdziemy peelingi idealne do cery suchej, jak i tłustej, a także mieszanej. Dobór takiego kosmetyku do rodzaju skóry jest kluczowym, by osiągnąć pożądane efekty.

Jesteśmy grupą zapalonych lifestylem specjalistów, którzy pragną Cię zarazić fajnym stylem i ułatwić życie niecodziennymi poradami. Nasze artykuły są unikalne oraz wartościowe.
Redakcja
Ostatnio opublikowane przez Redakcja (zobacz wszystkie)
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *